Vestavené skříně získávají na popularitě už jen proto, že dokonale umožní využít užitný prostor pod schodištěm, v hale či v chodbě, zatímco se tímto ušetří čtvereční metry v obývacím pokoji, v ložnici či v dětském pokoji. Velmi ovšem záleží na vhodné volbě povrchového vzhledu stěn skříně i posuvných dveří.

vestavěné skříně

Volba dekoru rozhoduje

Jaký vybrat dekór Stěn skříně pro vaši skříň na míru? Jediná osvědčená rada zní – řiďte se vlastní intuicí, co vám vyhovuje a i když vám někdo doporučí to a někdo druhý něco jiného, měli byste se cítit dobře právě vy, aniž by to bylo v souladu s nějakými doporučeními či módními trendy. Všimněte si, že mnoha lidem některé oděvy vůbec nesluší a nosí je jen proto, aby dostály falešné ideji, kterou kdosi a kdesi publikoval, a která je označována za módní styl. My bychom vám rádi pouze naznačili některé „fígle“, s nimiž byste mohli při výběru počítat.

bílá ložnice

Tmavé barvy působí stísněně – čím více světlejších barev v místnosti, tím více se vám bude jevit jako větší. Je to optický efekt, kde se projevuje odrážení světelné sluneční energie či umělého světla, které ji prostorově (opticky) zvětšuje. Zatímco tmavé barvy světlo pohlcují, nevyzařují a mohou také vizuálně působit na vaše podvědomí, že vám budou odebírat z vaší aury energii. Je to známý a staletími ověřený fakt, proto je černá barva barvou smutku, a proto také černá mnohdy brání spontánnímu vyjádření vlastního životního stylu. Malé děti mají rády světlé barvy právě proto, že jim umožňují lépe vyjádřit vlastní osobnost.

A co bílá – bílou barvou se malovaly místnosti zejména v 80. letech, byl to rozšířený trend, který vystřídal tehdy módní malování stěn válečkem. Výhodou bílé je, že je univerzální, a lze ji kombinovat s čímkoli. Bílá vynikne vedle dřeva, pokojových rostlin, barevných koberců, závěsů atd. Bílý dekor vestavěných skříní na míru působí nenuceně, přirozeně, čistě, zvětšuje prostor a nebudete si v něm připadat, jako ve skladišti věcí.