Menu
napaz.cz
napaz.cz

Slávky po bretaňsku

Posted on 6. 9. 202121. 2. 2022

Slávky po bretaňsku                                                                          

Bretaň voní mořem, tak jako mušle podle místního receptu. Rychlý jako místní vítr, svěží a voňavý jako místní oceán. Vše, co budete potřebovat jsou čerstvé a kvalitní suroviny a můžete se vrhnout na přípravu pokrmu. Pro přípravu 2 porcí budete potřebovat:

1 kg slávek

250 ml 33% smetany

125 ml bílé víno

5 g soli

5 g černého pepře

2 polévkové lžíce olivového oleje

2-3 stroužky česneku

Hrst nasekané pažitky.

shellfish-3148439_1920

Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jednu zásadu a to jako vždy používejte kvalitní ingredience. Dobrý olivový olej, lepší bílé víno, které se hodí k rybám, čerstvý česnek a čerstvě nasekanou pažitku. Věnujte pozornost i při nákupu mušlí. Ideální je koupit již vyprané. Jinak je třeba věnovat čas jejich očištění, protože to ovlivní finální produkt. Pokud nejsou slávky očištěné, tak je třeba oškrábat výrůstky na skořápce a otrhat vlásenky, díky kterým se mušle drží v moři na svém stanovišti. Dále všechny otevřené mušle, které se pomalu nezavřou, ani po poklepání, je třeba vyhodit. Takové jsou mrtvé a nevhodné ke konzumaci. Neměli by se jíst ani takové, co se po uvaření neotevřou.

 Bretaň

      Pokud máte všechno připravené, tak již jde všechno rychle. V dostatečně vysokém hrnci zahřejeme olivový olej. Přidáme na jemno nakrájený, nebo ještě lépe rozmačkaný česnek. Vše promícháme, tak aby se to spojilo. Nesmažíme, ale hned přidáme mušle, pažitku a víno. Dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi pět až sedm minut. Mušle se začnou postupně otevírat. Potom mušle vyjměme a do vzniklé šťávy, kterou pustily, přidáme sůl, pepř a smetanu. Krátce asi dvě minuty povaříme.

      Mušle podáváme zalité vzniklou omáčkou. Jako přílohu lze podávat propečenou bagetu, nebo hranolky nebo cokoliv, co máte rádi.

Nejnovější příspěvky

  • Jaká rizika má nebankovní hypotéka bez zástavy
  • Nepodceňujme význam vzdělání v životě dítěte
  • Uvažujete nad bazénem na zahradu?
  • Podpořte své podnikání zlatým číslem
  • Hubnutí je někdy nezbytností

Archivy

  • Říjen 2022
  • Srpen 2022
  • Červenec 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červenec 2019
  • Březen 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Červen 2018
  • Duben 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Červenec 2017
  • Duben 2017
  • Březen 2017
  • Listopad 2016
  • Září 2016

Rubriky

  • Domácnost
  • Ekonomika
  • Lifestyle
  • Sport
  • Zboží

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace
©2023 napaz.cz | WordPress Theme by Superb WordPress Themes